Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan

 

Din elcykel erbjuder ren njutning. På Giant är vi stolta över att ge dig den bästa resan för pendling, sport eller utomhusutforskning. Våra produkter är producerade och testade för de tuffaste miljöer och omständigheter. Den kvalitetsstandarden garanteras när elcykeln används som vi designade den. När våra elcyklar är inställda för högre hastighet än vad som är designat kan denna kvalitetsstandard äventyras och vi kan inte garantera att elcyklarna fungerar korrekt. För att vara rättvis orsakar manipulering av en produkt som är designad för användning på allmän väg säkerhetsproblem. Inte bara för föraren utan även för dina medtrafikanter.

Det är olagligt att manipulera en elcykel

Som cykeltillverkare har vi en laglig skyldighet att förhindra olaglig användning av våra produkter, men på Giant vill vi ta det ett steg längre. Vi värnar om våra kunders säkerhet. Det är därför vårt system upptäcker om en elcykel manipuleras. Detta kommer att resultera i att elcykeln går in i säkerhetsläge. Inte bara av juridiska skäl, utan för att vi bryr oss om din säkerhet.
Vad är manipulering?
På "tuning"-marknaden finns det numera flera sätt att manipulera med din cykel. Mekanismer som tuningdonglar eller chiptuning ger användarna ett snabbt sätt att ändra maxhastigheten på din cykel. Detta är inte bara mot lagen, utan det kan också skada motorn och e-komponenterna på din cykel så att de inte kan repareras.

Din garanti ogiltigförklaras

Eftersom våra cyklar är designade och tillverkade som de är, kan vi inte garantera korrekt funktionalitet hos cykeln och dess komponenter efter att manipulering har inträffat. Därför upphäver varje form av manipulering automatiskt garantin på alla elcyklar och komponenter inom varumärkena Giant, Liv och Momentum.

Vi vill att din resa ska vara säker

När din elcykel överskrider den maximala hastighetsgränsen kommer den att ändra statusen på din elcykel till ett motordrivet fordon, och den måste uppfylla bestämmelserna för användning på allmänna vägar. Skulle du vara inblandad i en olycka kan det leda till betydande ansvar, kostnader och till och med åtal, för att inte tala om risken för en olycka med allvarliga hälsoproblem.

Giant har under lång tid samarbetat med cykelindustrin för att bekämpa elcykelmanipulering. Giant arbetar tillsammans med tillverkare och cykelföreningar för att motverka manipulation och manipulation av elcyklar samtidigt som vi ökar medvetenheten om riskerna och konsekvenserna av elcykelmanipulering. Deltagande partner har förbundit sig att hjälpa till med rådande bestämmelser mot manipulering, kontinuerligt förbättra befintliga standarder och förstärka allmänhetens medvetenhet om riskerna med manipulering.

Riktlinjerna som formuleras i EN 15194:2017 fastställer ett konsekvent europeiskt riktmärke för elektriskt motorstyrda cyklar (EPAC-cyklar), som omfattar alla inblandade komponenter. Att anskaffa en elcykel enligt EN 15194:2017 försäkrar köpare att den elektriska framdrivningsenheten och andra komponenter uppfyller de föreskrivna grundkraven och fungerar harmoniskt. Dessutom föreskriver EN 15194:2017 implementering av effektiva åtgärder för att förhindra eller mildra rimlig manipulation, inklusive hastighetsinställning.

Giant’s ekosystemet

Giant, Liv och Momentum E-cykelsystem har mjukvara som kan upptäcka fall av manipulering via beräkningar utförda av flera sensorer. När manipulering upptäcks, kommer en felkod som anger manipulation att visas och motorn hamnar i säkerhetsläge. De ursprungliga fabriksinställningarna kan endast återställas av Giant, vilket kommer att vara på konsumentens bekostnad. Vi gör detta för att skydda Giant-systemet som fungerar på våra elcyklar. Om vi inte kan skydda det systemet kan cykelns hållbarhet, funktionalitet och säkerhet inte garanteras.

Syftet med din cykel

I slutändan handlar det om att använda din cykel som den designades och producerades för. På Giant Group designar och tillverkar vi våra produkter på bästa möjliga sätt. Dessa höga krav har lett till cyklar som är roliga och lätta att använda. Vi gör det med våra ryttare i våra sinnen. Att manipulera med våra elcyklar är helt enkelt inte nödvändigt eftersom du redan får den bästa versionen av våra elcyklar. Att göra mer är helt enkelt osäkert.

 

https://www.giant-bicycles.com/global/e-bike-tampering

 

 

 
 
 
 
 

Betalsätt

Standardvy | Byt till Mobil vy